The best Side of Μόνωση ταράτσας

Επίσης εξαιρετικά σημαντικά είναι και τα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων (κυρίως του χειριστή και του βοηθού του) τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων (πχ πτώσεις από ύψος) όσο και για την υγιεινή τους (μάσκες προσώπου, γυαλιά προστασίας, γάντια, φόρμα μιας χρήσης και άλλα).

Μπορείτε να το θυμάστε έχοντας στο νου σας πως θερμομόνωση χωρίς φελιζόλ δεν γίνεται, οπότε ξεχωρίζετε κατευθείαν τις δύο έννοιες.

Επόμενη κίνηση στη συμβατική μόνωση ταράτσας είναι να δημιουργηθεί το φράγμα υδρατμών, το οποίο ουσιαστικά σταματάει τη διάχυση υδρατμών από το εσωτερικό των χώρων του κάτω ορόφου προς την στρώση θερμομόνωσης. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται ο σχηματισμός υγρασίας εσωτερικής συμπύκνωσης. Επειδή όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο οι υδρατμοί να φτάσουν στη θερμομονωτική στρώση και να υγροποιηθούν, αν έχετε τοποθετήσει ένα κοινό θερμομονωτικό υλικό είναι πολύ πιθανό να απορροφηθούν από το μονωτικό υλικό, μειώνοντας δραστικά τη θερμομονωτική του ικανότητα.

Δείτε λεπτομέρειες για ελαφριές θερμομονώσεις ταρατσών

Η συνδυαστική μόνωση προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από υγρασία και θερμικές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα σε μια ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας το μονωτικό υλικό πρέπει να έχει τις εξής ιδιότητες:

Η πολυουρία εφαρμόζεται για στεγανοποίηση μικρών αλλά και μεγάλων επιφανειών και μοιάζει με αυτή του αφρού πολυουρεθάνης. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει. Είναι μια ελαστική επιφάνεια με μεγάλο προσδόκιμο ζωής που αντέχει σε φθορές και σε ήλιο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των επικαλύψεων πολυουρίας και πολυουρεθάνης μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα θέματα

Δυνατότητα εφαρμογής σε παλιές κατασκευές αλλά και σε επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες

Η επένδυση σε πολυουρία για τη στεγανοποίηση θεμελίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλούς και υγιούς κατασκευής και website μιας που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από την υγρασία.

Σε περιπτώσεις που απαιτείται συχνή βατότητα στο δώμα (αξιοποιήσιμος χώρος για τους ενοίκους του κτιρίου), υπάρχει η λύση του λεγόμενου “ανεστραμμένου δώματος”. Στο ανεστραμμένο δώμα, και αφού διαμορφώσουμε τις κλίσεις με τσιμεντοκονία, εφαρμόζουμε την στεγανωτική διάστρωση (επαλειφόμενα υλικά ή ασφαλτόπανα) και μετά από επάνω βάζουμε τις θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι και σύμμικτες με την άνω πλευρά τους να έχει στρωθεί με ένα σκληρό σμάλτο ή και με πλακάκι δαπέδου.

Επιπλέον, σε περιοχές με υψηλή υγρασία, όπως στα παράκτια κτίρια, προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση που προκαλείται από το αλμυρό νερό.

Μαζί, θα δούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμα ποια μέθοδο για μόνωση ταράτσας ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας, έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ αποτελεσματικό και εύκολο σχεδιάγραμμα, ώστε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη λύση γρήγορα και άκοπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *